BELEEF DE MARINE OP ÉN ONDER ZEE

 • Te zien: Museumschip Schorpioen

  Ramschip Schorpioen

 • Entreeprijzen onderzeeboot Tonijn

  Onderzeeboot
  Tonijn

 • Te zien: mijnenveger abraham crijnssen

  Abraham
  Crijnssen

 • fregat marinemuseum

  Brugdeel
  De Ruyter

Museumschepen

Onderzeeboot Tonijn, Ramschip Schorpioen en mijnenveger Abraham Crijnssen behoren tot de collectie van het museum. Aan boord van de schepen krijg je meer te zien over het leven van de bemanning. Wist je bijvoorbeeld dat een onderzeeboot Tonijn veel als spion heeft gewerkt?

Meer over onze museumschepen

Nu te zien!

NAVY GAMES
MEER DAN EEN SPEL

Ontdek in onze nieuwste tentoonstelling meer over de wisselwerking tussen marinespellen voor amusement en voor het opleiden van marinepersoneel. Test in de tentoonstelling je eigen skills met de vaarsimulatie, World of Warships en Zeeslag.

Meer over de tentoonstelling
Navy Games
Tentoonstelling Navy Games

Buiten het museum

Je vindt ons op de voormalige rijkswerf Willemsoord. Op het terrein, wat nog steeds eigendom is van de Koninklijke Marine, staan al een aantal objecten. Bekijk hier torpedo’s en andere wapens of bekijk onderzeeboot Tonijn alvast goed aan de buitenkant.

Meer over het buitenterrein

Theater en Kinderatelier

Kennis door Theater heeft speciaal voor ons een aantal voorstellingen gemaakt en speelt deze in de schoolvakanties in het museum. Naast de theatervoorstellingen zijn er vaak extra activiteiten. Kom jij een keer touwknopen, meedoen aan een bouwwedstrijd of meedoen met één van onze andere activiteiten?

Bekijk alle activiteiten

Voor het onderwijs

Voor scholen hebben we speciale lesprogramma’s gemaakt. Voor het basisonderwijs hebben we bijvoorbeeld de leskist De Haven en het programma Kunst en de Marine. Voor het voortgezet onderwijs hebben we onder andere een programma over de Koude Oorlog, met gratis digiles! Of neem contact met ons op voor een op maat gemaakt programma.

Lees meer

Wil je op de hoogte blijven van onze nieuwe tentoonstellingen en activiteiten? Schrijf je dan in op onze nieuwsbrief!

Aanmelden nieuwsbrief