Slapen in een onderzeeboot

Zit zelf aan de knoppen

Klaar voor onderwater?! Neem je positie in aan boord van onderzeeboot Tonijn en ervaar het leven aan boord zelf. Probeer maar eens in één van de bedden te klimmen, dat is nog niet zo eenvoudig. En vraag jij je ook af hoe lang een onderzeeboot onder water kan blijven? Vraag het de oud-opvarenden zelf.

QR Kds tour

Sepp is 10 jaar en woont in Den Helder. Zijn moeder werkt bij het Marinemuseum, daarom kent hij deze plek op zijn duimpje. Zoek in het museum naar de QR codes, scan ze met de telefoon van je ouders en bekijk de favorieten van Sepp. Zo ontdek je de favoriete museumstukken van Sepp, tips voor leuke doe-dingen en een geheim verhaal over de overgroot-opa van Sepp die bij de marine zat! Er zijn in totaal 8 QR codes in het museum te vinden.

Kijken door de periscoop
'Kijk, ik zie Texel liggen!' Sem

Kidsproof

Bezoek, onderzoek en beoordeel het Marinemuseum als echte museuminspecteur! Meld je aan bij museumkids.nl of download de app in de appstore. Aanmelden als Museuminspecteur kan hier: Inspecteur worden

Vorig jaar hebben de Museuminspecteurs ons beoordeeld met een 8,8! Het logboek van de inspecties is hier te lezen.

De titel Kidsproof is een publieksprijs van Museumkids. Alle bij de Museumvereniging aangesloten musea die dit jaar 60 inspecties of meer hebben ontvangen en daarbij minimaal een gemiddelde beoordeling van een 8,0 scoren krijgen het label ‘Kidsproof’.

marinemuseum kinderen Kidsproof

Kleurplaten

Wil je thuis lekker kleuren? Download dan de kleurplaten van onze schepen!