Zit zelf aan de knoppen

Klaar voor onderwater?! Neem je positie in aan boord van onderzeeboot Tonijn en ervaar het leven aan boord. Probeer in één van de bedden te klimmen, dat is nog niet zo eenvoudig. En vraag jij je ook af hoelang een onderzeeboot onder water kan blijven? Vraag het de oud-opvarenden zelf.

Gratis speurtocht

Met onze speurtocht kom je langs alle onderdelen van het Marinemuseum. Door te zoeken, kijken, spelen en doen leer je van alles over de Koninklijke Marine. De speurtocht is geschikt voor families en is gratis verkrijgbaar aan de kassa!

Leuk voor alle leeftijden

  • Ontdek de onderzeeboot

  • uitje Den Helder

    Ga samen op ontdekking

  • Topmatroos - meivakantie marinemuseum

    Doe mee aan de acticiteiten

  • Educatief uitje met kinderen

    Leer over de geschiedenis van de marine

QR Kids tour

Sepp is 12 jaar en woont in Den Helder. Zijn moeder werkt bij het Marinemuseum dus hij kent het museum op zijn duimpje. Zoek in het museum naar de QR-codes, scan ze met de telefoon van je ouders en bekijk de favorieten van Sepp. Ook vind je er leuke tips en een geheim verhaal over de overgroot-opa van Sepp die bij de marine zat! Er zijn in totaal acht QR-codes in het museum te vinden.

We zijn Kidsproof!

Het Marinemuseum is één van de 77 Kidsproof musea van 2024! Bekijk de volledige lijst met Kidsproof musea op Museumkids.nl.

Kidsproof musea zijn de Michelinsterren van de museumwereld en worden uitgedeeld door de eerlijkste groep museumbezoekers, de kids zelf.

Familie uitje

Het Marinemuseum is het ideale uitje in Den Helder voor gezinnen met kinderen; leuk én leerzaam. Tijdens dit culturele uitje voor jong en oud leer je alles over de geschiedenis van de Koninklijke Marine.

In de schoolvakanties en tijdens feestdagen zijn er vaak extra activiteiten. Zo is er vaak theater in het museum, hebben we een kinderatelier en is er in een aantal vakanties ‘Top Matroos’.

Ga naar onze agenda en bekijk wat er voor de komende tijd op de planning staat!

Agenda