Zit zelf aan de knoppen

Klaar voor onderwater?! Neem je positie in aan boord van onderzeeboot Tonijn en ervaar het leven aan boord. Probeer in één van de bedden te klimmen, dat is nog niet zo eenvoudig. En vraag jij je ook af hoelang een onderzeeboot onder water kan blijven? Vraag het de oud-opvarenden zelf.

Gratis speurtocht

Met onze speurtocht kom je langs alle onderdelen van het Marinemuseum. Door te zoeken, kijken, spelen en doen leer je van alles over de Koninklijke Marine. De speurtocht is geschikt voor families en is gratis verkrijgbaar aan de kassa!

Kijken door de periscoop
'Kijk, ik zie Texel liggen! Dat is leuk.' Sem - Bezoeker Marinemuseum

QR Kids tour

Sepp is 12 jaar en woont in Den Helder. Zijn moeder werkt bij het Marinemuseum dus hij kent het museum op zijn duimpje. Zoek in het museum naar de QR-codes, scan ze met de telefoon van je ouders en bekijk de favorieten van Sepp. Ook vind je er leuke tips en een geheim verhaal over de overgroot-opa van Sepp die bij de marine zat! Er zijn in totaal acht QR-codes in het museum te vinden.

Kidsproof

Bezoek, onderzoek en beoordeel het Marinemuseum als echte museuminspecteur. Meld je aan bij museumkids.nl als Museuminspecteur of download de app in de appstore.

Vorig jaar hebben de Museuminspecteurs ons beoordeeld met een 8,8!

De titel Kidsproof is een publieksprijs van Museumkids. Alle aangesloten musea die dit jaar 60 inspecties of meer hebben ontvangen en daarbij minimaal een gemiddelde beoordeling van een 8,0 scoren krijgen het label ‘Kidsproof’.

Aanmelden
marinemuseum kinderen Kidsproof Marinemuseum Kidsproof

Altijd wat te beleven

In de vakanties

In de schoolvakanties is er altijd iets extra’s te doen of te beleven in het Marinemuseum! Kom jij een keer touwknopen, meedoen aan een bouwwedstrijd of kom kijken naar onze theatervoorstellingen!

Check altijd even onze agenda, hier staan alle activiteiten in.

Naar de agenda