ZIT ZELF AAN DE KNOPPEN

Klaar voor onderwater?! Neem je positie in aan boord van onderzeeboot Tonijn en ervaar het leven aan boord zelf. Probeer maar eens in één van de bedden te klimmen, dat is nog niet zo eenvoudig. En vraag jij je ook af hoe lang een onderzeeboot onder water kan blijven? Vraag het de oud-opvarenden zelf.

GRATIS SPEURTOCHT

Met onze speurtocht kom je langs alle onderdelen van het Marinemuseum. Door te zoeken, kijken, spelen en doen leer je van alles over de Koninklijke Marine. De speurtocht is geschikt om met families te doen.

Slapen in een onderzeeboot

QR Kids tour

Sepp is 11 jaar en woont in Den Helder. Zijn moeder werkt bij het Marinemuseum dus hij kent het museum op zijn duimpje. Zoek in het museum naar de QR-codes, scan ze met de telefoon van je ouders en bekijk de favorieten van Sepp. Ook vind je er tips leuke doe-dingen en een geheim verhaal over de overgroot-opa van Sepp die bij de marine zat! Er zijn in totaal 8 QR-codes in het museum te vinden.

Kijken door de periscoop
'Kijk, ik zie Texel liggen! Dat is leuk.' Sem - Bezoeker Marinemuseum

Kidsproof

Bezoek, onderzoek en beoordeel het Marinemuseum als echte museuminspecteur. Meld je aan bij museumkids.nl als Museuminspecteur of download de app in de appstore.

Vorig jaar hebben de Museuminspecteurs ons beoordeeld met een 8,8! Het logboek van de inspecties is hier te lezen.

De titel Kidsproof is een publieksprijs van Museumkids. Alle bij de Museumvereniging aangesloten musea die dit jaar 60 inspecties of meer hebben ontvangen en daarbij minimaal een gemiddelde beoordeling van een 8,0 scoren krijgen het label ‘Kidsproof’.

marinemuseum kinderen Marinemuseum is kidsproof Kidsproof