Kom langs in het Kinderatelier

In de vakantie is ons kinderatelier open! Heb je halverwege je museumbezoek zin in een break? Bouw of vouw een mooie boot, kleur een kleurplaat of leer knopen leggen als een echte matroos. De activiteiten in het kinderatelier zijn gratis voor iedereen met een geldig museumticket. Het kinderatelier is open van 11:00 tot 16:00 uur.

Het atelier is open op dinsdagen in augustus.

Familiespel Verborgen Schatten

Ga jij als Neptunus het tij keren bij de Slag om de Etna of weet jij als matroos de gevaarlijke piraten te arresteren? Verzin met de pronkstukken uit de tentoonstelling Verborgen Schatten met de hele familie mooie verhalen.

Data: elke donderdag in augustus

Tijden: 11:00-16:00 uur

Locatie: Kinderatelier

Verkiezing Leukste uitje

We zijn weer genomineerd voor het ‘Leukste uitje van Noord-Holland’! Help je ons aan een mooie plek in deze erelijst? Breng dan nu je stem uit >>

speurtocht

Ben jij goed in het oplossen van raadsels of ben jij een echte speurder? Vraag aan de kassa naar de speurtocht, speur door het museum en haal als beloning je presentje op in de winkel.
 
De speurtocht kan elke dag worden opgehaald.

QR kidstour

Sepp is 11 jaar en woont in Den Helder. Zijn moeder werkt bij het Marinemuseum, daarom kent hij deze plek op zijn duimpje. Zoek in het museum naar de QR codes, scan ze met de telefoon van je ouders en bekijk de favorieten van Sepp. Zo ontdek je de favoriete museumstukken van Sepp, tips voor leuke doe-dingen en een geheim verhaal over de overgroot-opa van Sepp die bij de marine zat! Er zijn in totaal 8 QR codes in het museum te vinden.

Een eiland onstnapt

Kom naar het museum en geniet van de familievoorstelling Eiland Ontsnapt. Stap aan boord van de mijnenveger Hr.Ms. Abraham Crijnssen en ontdek hoe dit schip de vijand te slim af was. De voorstelling is geschikt vanaf 4 jaar. Gratis toegang op vertoon van een geldig entreebewijs van het museum. De voorstelling is te zien op zondagen en maandagen in augustus. De voorstelling duurt ongeveer 30 minuten en start om 13:00, 14:00 en om 15:00 uur.

Speeldata:

  • 1 augustus
  • 7 augustus
  • 8 augustus
  • 14 augustus
  • 15 augustus
  • 21 augustus
  • 22 augustus
  • 28 augustus
  • 29 augustus

De voorstellingen starten om 13:00, 14:00 en om 15:00 uur.