Nieuwe tentoonstelling

Navy Games -
meer dan een spel

Alle mensen spelen. De één is meer een (video) gamer, de ander speelt graag met familie of vrienden een gezelschapsspel. Spelen helpt kinderen (en volwassenen) te leren omgaan met de emoties van winnen of verliezen. Het stimuleert de fantasie, de motoriek en het ruimtelijk inzicht.

Navy Games laat de bijzondere wisselwerking zien tussen marine-spellen voor amusement en voor training en opleiding bij de Koninklijke Marine. Probeer onze vaarsimulatie, speel World of Warships en leer meer over tactisch trainen bij de marine.

Navy Games Navy Games

Kom naar de Touwknoopschool

Leer hoe touw gemaakt wordt en waar de marine touw voor gebruikt. Ga zelf aan de slag met simpele knopen of maak je eigen sleutelhanger. Doe tot slotte mee aan een touwgooi wedstrijd en behaal je knopendiploma! De kleinste matrozen kunnen kleurplaten kleuren.

  • Wanneer: 21, 23, 28 februari en 2 maart
  • Tijden: 11:30 tot 16.00 uur

Openingstijden

In de voorjaarsvakantie zijn wij van maandag t/m zondag van 10.00 tot 17.00 geopend.

Tickets bestellen

Entreeprijzen

In het museum

Theater

De theatrale rondleiding Wervianen neemt je mee op een ontdekkingsreis door de tentoonstelling Schip en Werf. Onze Wervianen vertellen je alles over hun werk op Willemsoord, de marinewerf van Den Helder. Hoe was het om daar te werken? Wie was eigenlijk de baas? En wat veranderde er toen er steeds meer technische ontwikkelingen kwamen? Kom kijken naar Wervianen in de Geschutmakerij van het Marinemuseum. Toegang is gratis voor iedereen met een geldig entreebewijs, maar vol=vol.

  • Wanneer: 22 en 24 februari, 1 en 3 maart
  • Tijden: 12:30, 13:30 en 14:30 uur

Ga op ontdekking

Ga in de vakantie op ontdekking in het Marinemuseum. Wist je dat je verschillende historische schepen kunt bekijken van binnen? Klim door het luik van onderzeeboot Tonijn en leer meer over het leven onder water. Maar vergeet ook de schepen Abraham Crijnssen en Ramschip Schorpioen niet. Beide hebben een bijzonder verhaal.

Speurtocht

Ben jij goed in het oplossen van raadsels of ben jij een echte speurder? Vraag aan de kassa naar de speurtocht, speur door het museum en haal als beloning je presentje op in de winkel.De speurtocht kan elke dag worden opgehaald.

QR Kidstour

Sepp is 12 jaar en woont in Den Helder. Zijn moeder werkt bij het Marinemuseum, daarom kent hij deze plek op zijn duimpje. Zoek in het museum naar de QR codes, scan ze met de telefoon van je ouders en bekijk de favorieten van Sepp. Zo ontdek je de favoriete museumstukken van Sepp, tips voor leuke doe-dingen en een geheim verhaal over de overgroot-opa van Sepp die bij de marine zat! Er zijn in totaal acht QR-codes in het museum te vinden.