Kom naar de Touwknoopschool!

Leer hoe touw gemaakt wordt en waar de marine touw voor gebruikt. Ga zelf aan de slag met simpele knopen of maak je eigen sleutelhanger. Doe tot slotte mee aan een touwgooi wedstrijd en behaal je knopendiploma!

De kleinste matrozen kunnen kleurplaten kleuren en bouwen met Lego.

De Touwknoopschool is geopend op 27 & 29 december en op 3 & 5 januari van 12.00 tot 16.00 uur.

Theatrale rondleiding ‘Wervianen’

De rondleiding ‘Wervianen’ neemt je mee op een ontdekkingsreis door de tentoonstelling ‘Schip en Werf’. Onze Wervianen vertellen je alles over hun werk op Willemsoord, de marinewerf van Den Helder.

Datum: 27 en 29 december, 3 en 5 januari
Tijd: 12:30, 13:30 en 14:30 uur

theater in de vakantie

speurtocht

Ben jij goed in het oplossen van raadsels of ben jij een echte speurder? Vraag aan de kassa naar de speurtocht, speur door het museum en haal als beloning je presentje op in de winkel.
 
De speurtocht kan elke dag worden opgehaald.

QR kidstour

Sepp is 11 jaar en woont in Den Helder. Zijn moeder werkt bij het Marinemuseum, daarom kent hij deze plek op zijn duimpje. Zoek in het museum naar de QR codes, scan ze met de telefoon van je ouders en bekijk de favorieten van Sepp. Zo ontdek je de favoriete museumstukken van Sepp, tips voor leuke doe-dingen en een geheim verhaal over de overgroot-opa van Sepp die bij de marine zat! Er zijn in totaal 8 QR codes in het museum te vinden.