Tentoonstelling

Navy Games - meer dan een spel

  • Nu te zien!
  • Stap in de wereld van serious gaming
  • Test je eigen skills met de vaarsimulatie,
    World of Warships en Zeeslag

Bestel nu je tickets

Tickets bestellen

Meer dan een spel

Alle mensen spelen. De één is meer een (video) gamer, de ander speelt graag met familie of vrienden een gezelschapsspel. Spelen helpt kinderen (en volwassenen) te leren omgaan met de emoties van winnen of verliezen. Het stimuleert de fantasie, de motoriek en het ruimtelijk inzicht.

Navy Games laat de bijzondere wisselwerking zien tussen marinespellen voor amusement en voor het opleiden van marinepersoneel.

Test in de tentoonstelling je eigen skills met de vaarsimulatie, World of Warships en Zeeslag.

Vaarsimulatie

In de tentoonstelling krijg je de unieke kans om te varen met een simulatie welke gebouwd is door Simulatie Centrum Maritiem. Zij maken o.a. de vaarsimulaties voor de Koninklijke Marine. Om de bezoeker een kijkje te geven in de game industrie en hoe zij historische feiten verwerken in het games werken wij samen met Wargaming.net, de makers van het spel World of Warships. Speel het spel, maar krijg ook een kijkje achter de schermen en ontdek hoe het spel ontwikkeld is.

Bijzonder object

Jane Naval war game

Jane’s spel was succesvol en werd door veel landen gebruikt om het marinepersoneel te trainen. Hij werkte met slimme rekenmodellen en slaagde erin de werkelijkheid zo goed mogelijk te benaderen. Zijn rekenwerk vormt nog steeds vaak de basis voor simulaties en spellen die zijn ontworpen op basis van marinetactiek en -strategie.
Exemplaren van Jane Naval War Game zijn tegenwoordig zeldzaam. Over de hele wereld zijn slechts twee complete sets bekend. Eén daarvan is in het bezit van de Naval History and Heritage Command in Washington. De ander is nu te zien in ‘Navy Games’.

Tactische vloer van het Simulatie Centrum Maritiem

Samenwerking

Navy Games is tot stand gekomen in samenwerking met: Wargaming.net, Simulatie Centrum Maritiem, Koninklijke Marine, Bruns bv. en Kinkorn.