leskist

De Haven

Wat gebeurt er nou precies in de haven en waarom is deze zo belangrijk? Op een speelse manier nemen we de jongste leerlingen van het Basisonderwijs mee in dit onderwerp. Uiteraard moeten ze ook zelf aan de slag, want in de haven moet hard gewerkt worden!

Lees meer

Lesprogramma

Kunst en de marine

Belangrijke momenten in de geschiedenis van de Koninklijke Marine zijn vaak door schilders op het doek gezet. In het museum hebben we heel veel van dit soort schilderijen hangen. Maar wist je dat ook de naamborden en wapenschilden altijd mooi versierd worden? Kom met de klas in het museum kunst kijken én zelf maken.

Meer informatie

Complete beleving

buiten de klas

  • Collectie van het Marinemuseum

    Kom met de klas kunst kijken

  • én zelf maken!

  • Ga aan de slag met morse code en portofoons

  • Met kinderen in de Tonijn

    én klim in een bed aan boord van de Tonijn

Lesprogramma

Seinen op zee

Midden op zee heb je geen telefoonbereik, hoe geef je dan berichten over naar een ander schip? Je kunt ook praten zonder woorden. Kom met de klas het communicatiespel spelen en geef geheime berichten door met vlaggenseinen en morsecodes.

Ontdek meer

Lesprogramma

Tweede Wereldoorlog

Ken jij het spannende verhaal van de Hr.Ms. Abraham Crijnssen al? En het verhaal van de Slag in de Javazee? Kom met de klas naar het Marinemuseum en leer wat de Koninklijke Marine wereldwijd deed tijdens de Tweede Wereldoorlog.

Lees meer

Spreekbeurtpakket

Wil jij een spreekbeurt of werkstuk over de Tonijn maken? Wat stoer! Kijk dan snel op deze pagina, hier vind je alle informatie en tips. Veel succes! Gaat je spreekbeurt over de Koninklijke Marine? Dan is veel informatie te vinden op de website van de marine.

Lees meer

Zoek je een lesprogramma rondom een specifiek onderwerp? Wij denken graag mee over een lesprogramma op maat. Neem dan snel contact op met onze afdeling Educatie.

Contact opnemen