Ontdek de haven

Wat gebeurt er nou precies in de haven en waarom is deze zo belangrijk? Op een speelse manier nemen we kleuters mee in dit onderwerp. Uiteraard moeten ze ook zelf aan de slag, want in de haven moet hard gewerkt worden!

Leskist

De leskist is een stoere houten kist gevuld met fysieke, motorische en cognitieve opdrachten, verkleedkleding en boekjes. Daarnaast hebben we er ook echte spullen uit het museum in gestopt zoals een groot scheepstouw, een kompas, zeekaarten en nog veel meer. Deze kunnen bij de opdrachten worden gebruikt en als decoratie in de klas. Zo wordt het thema een echte beleving voor de kleuters!

Voorwaarden voor het lenen van de leskist

  • Kosten: € 30
  • Duur: maximaal 3 maanden
  • Reserveren: neem contact op met onze afdeling Reserveringen
  • Levering: de kist wordt bij het museum gehaald en teruggebracht door de school
  • De kist en de spullen dienen volledig, heel en schoon weer teruggebracht te worden.
Aan de slag!
Kinderatelier
“De Haven Warming Up uit de leskist was een geweldige activiteit voor de kinderen en bovendien goed voor hun woordenschat. Door woorden aan bewegingen te koppelen bleef het beter hangen.” Leerkracht groep 1 en 2 - Basisschool De Trimaran

In de knoop

In de haven worden veel knopen gelegd, anders drijft een schip weer van de kade weg. Download alvast de instructies voor een platte knoop of achtknoop en oefen tot je net zo handig bent als een echte matroos!

Bootje vouwen

1,2,3,4, scheepjes van papier! Download alvast de instructies om een makkelijk of moeilijk bootje te vouwen. Versier je bootje daarna met potloden, stickers en glitter. Of doe een drijftest met je bootje in een bak water. Als je heel veel bootjes vouwt, kun je er een mobile van maken!