Klim in de radarbol van het fregat De Ruyter en speel het spannende spel Cold Storm. Onderzoek authentieke bronnen in de tentoonstelling Koude Oorlog. Sluit je bezoek af met een ronde door de Geschutmakerij, waar de leerlingen en zelfstandig kunnen oefenen met navigatie- en communicatietechnieken van de Koninklijke Marine uit de jaren tachtig!

Koude Oorlog - coldstorm

Complete

beleving

Het programma Koude Oorlog is een complete beleving en bestaat uit de volgende onderdelen.

  • Het spel Cold Storm op het brughuis van een fregat uit de Koude Oorlog
  • Rondlopen op de Tonijn, een onderzeeboot uit de Koude Oorlog
  • Quiz in de tentoonstelling Koude Oorlog
  • Zelfstandig oefenen met maritieme technieken uit de jaren tachtig
  • Gratis poster voor in de klas

AANSLUITING OP DE LESSTOF

Het schoolprogramma sluit aan bij de Koude Oorlog lesstof van VMBO-T, HAVO en VWO. Belangrijke begrippen uit de lesstof zoals NAVO, Warschaupact, communisme, kapitalisme, wapenwedloop komen langs in het programma. Maar nog belangrijker: de Koude Oorlog gaat echt leven door de verhalen, objecten, activiteiten die de leerlingen tegenkomen tijdens het museumbezoek.

Goed om te weten

Het programma is geschikt voor groepen tot maximaal 36 leerlingen. Afhankelijk van de grootte van de groep duurt het programma tussen de twee en drie uur. De onderdelen worden in kleinere subgroepjes afgelopen. De klas wordt ontvangen in het museum door een host die het programma toelicht. Het spel Cold Storm wordt begeleid door onze chefs. Begeleiders vanuit school gaan met de subgroepjes langs de verschillende onderdelen. Uiteraard helpen wij hen op weg en zijn er altijd suppoosten bij wie zij terecht kunnen voor vragen.

OOK DIGITAAL

Op zoek naar een voorbereidende les op school of kun je niet fysiek naar het Marinemuseum komen? Behandel onze gratis digiles Koude Oorlog! De digiles Koude Oorlog is heel geschikt als klassikaal programma op een digibord in de klas. Maar de les kan ook ingezet worden als interactieve huiswerkopdracht of als verzamelpunt van kwalitatieve bronnen voor werkstukken.

Doe de digiles

Heb je een vraag? Of wil je reserveren?

Neem contact met ons op