Bob Roetering - verhalen over de Mijnendienst

Vrijwilliger vertelt

Onze vrijwilliger Bob Roetering is naast zijn carrière  bij de Koninklijke Marine boeken gaan schrijven om de geschiedenis van de Mijnendienst van te leggen.

Mijn carrière

Bij de Mijnendienst

Het is mij een eer om mijn lange loopbaan bij de Koninklijke Marine met jullie te delen, waarbij ik 33 jaar in dienst heb gezeten en een grote expertise heb opgebouwd bij de Mijnendienst. Ik heb niet alleen op verschillende schepen gediend, waaronder fregatten, een kruiser en een vliegkampschip, maar ook het commando gevoerd over vele schepen.

Mijn verhaal omvat een relaas over leidinggevende posities, waarbij ik verantwoordelijk was voor het uitzetten van missies en het leiden van groepen schepen, wat resulteerde in een diepgaande betrokkenheid bij de operationele aspecten van de marine.

Naast mijn verantwoordelijkheid als commandant van de gehele groep Mijnendienst, heeft deze dienst ook interessante anekdotes en verhalen voortgebracht die een inzicht geven in het leven aan boord en de uitdagingen die gepaard gaan met het leven bij de Mijnendienst.

Boeken

De missies die de Mijnendienst uitvoerde in de Perzische Golf, waren buitengewone ervaringen en verdiende erkenning.

Na mijn loopbaan ben ik boeken gaan schrijven om de geschiedenis van de Mijnendienst vast te leggen. Mijn rijke ervaring en kennis deel ik graag met anderen.