Donald verteld je alles over seinen

Vrijwilliger Donald vertelt

Hoe het allemaal begon

Het feit dat Donald bij de technische dienst van de marine eerst als dienstplicht heeft gediend en op bijna alle soorten schepen heeft gevaren, van kleine patrouilleboten tot aan de imposante Rotterdam, getuigt van zijn brede ervaring en expertise. Het veteranen status komt voort uit operaties in de Perzische Golf.

Donald heeft ruim 3 jaar doorgebracht bij de Engelse marine voor het wereldwijd inspecteren van gasturbines op Royal Navy schepen, dit voegt nog meer diepte toe aan zijn indrukwekkende carrière.

 

Ik leer je alles over

seinvlaggen

Zijn interesse in seinvlaggen is bijzonder boeiend  het is geweldig om te horen hoe hij zijn inspiratie haalt uit sein boeken, zowel van burger als militair, die tot wel 130 jaar oud kunnen zijn.

Zijn gebaar om seinvlaggen op te hangen tijdens zijn weekenddiensten zoals het wensen van een vrolijk kerstfeest of het uiten van een goede reis bij een urn overdracht op de Schorpioen, getuigt van zorgzaamheid en respect voor tradities en collega’s.

Familiedag

Op het plaatje zie je dat ik mijn jongste dochter op een kanons-loop laat hangen. Dit was tijdens een varende familiedag. Wat wel grappig is, is dat dit specifieke kanon nu voor de Hr.Ms. De Ruyter bij het museum staat.