Verborgen Schatten

Museumweek

Van zaterdag 30 maart t/m 5 april 2024 is het Museumweek. Speciaal dit jaar is de actie van de Museumkaart. Leen je eigen kaart uit of leen juist de kaart van iemand anders om een museum te bezoeken.

Leen je Museumkaart uit

Leen tijdens de Museumweek samen je Museumkaart uit aan iemand die nog geen kaart heeft. Geef je oma een museumbezoek, verras een vriend of vriendin met een dagje museum of introduceer je collega met de Museumkaart. Zo kunnen we samen zo veel mogelijk mensen kennis laten maken met het bijzondere aanbod in musea.

De Spelregels

Museumkaart lenen

Heb je zelf nog geen Museumkaart? Dan is de Museumweek de ideale kans om kennis te maken met de kaart. Vraag aan je familie, vrienden of collega’s wie er één heeft en breng een bezoek aan één van de 500 aangesloten musea.

Meer dan een spel

Navy Games

Bezoek tijdens de Museumweek de tentoonstelling Navy Games en ontdek de bijzondere wisselwerking zien tussen marinespellen voor amusement en voor het opleiden van marinepersoneel. Stap in de wereld van serious gaming en test jouw eigen skills met een vaarsimulatie, zeeslag en World of Warships.

 

Tijdelijke tentoonstelling

Wrakken - Oorlogserfgoed onder water

In de wereldoorlogen van de vorige eeuw zijn duizenden schepen vergaan. Zij werden gebombardeerd, getorpedeerd of liepen op een mijn. Een groot deel daarvan is nooit teruggevonden. Tijdens zeebodemonderzoek legt de Dienst der Hydrografie van de Koninklijke Marine locaties van wrakken vast en geeft zo nu en dan een anoniem schip haar naam terug. De tentoonstelling Wrakken! Oorlogserfgoed onder water schetst een beeld van het historisch erfgoed op de zeebodem en schenkt aandacht aan de wrakken van de rammonitor Adder, de kanonneerboot Johan Maurits van Nassau, de torpedobootjager Kortenaer, de kruisers Java, De Ruyter Cressy, Hogue en Aboukir en de onderzeeboten 022, 013, 016, KXVI, K-XVII, U106, U88 en H10