Koude Oorlog _Cold Storm

Museumweek

Van zaterdag 1 april t/m vrijdag 7 april 2023 is het Museumweek. Speciaal dit jaar is de actie van de Museumkaart. Lees snel verder voor meer informatie en de extra activiteiten in het Marinemuseum.

Antipiraterij

Op  5 april 2023 is het precies 13 jaar geleden dat Nederlandse mariniers het koopvaardijschip Taipan bevrijden van Somalische piraten. Het Marinemuseum en Mariniersmuseum ontwikkelde samen een bordspel over antipiraterij missies. Speel dit spel op deze historische dag mee!

Via onderstaande link is te zien hoe de Nederlandse mariniers aan boord gingen van de Taipan.

Bekijk meer

Verplaats je in de rol van visser, piraat of de marine. Welke keuzes maak je en welke risico’s ben je bereid te nemen? Blijf je braaf vissen of ga je toch proberen een schip te kapen voor extra punten? En anderzijds; wat mag de marine wel of niet doen als ze verdachte vaarbewegingen zien? Aan het eind komt het spel tot een hoogtepunt en moeten alle spelers samenwerken als een groep mariniers. Lukt het jullie op tijd de bemanning van het gekaapte schip te bevrijden?

Wie,  waar en wanneer

Voor wie: Vanaf 12 jaar
Locatie: Geschutmakerij
Data: woensdag 5 april
Tijden: 13:00
Gratis voor iedereen met een geldig entreebewijs. Vol = vol.

Leen je Museumkaart uit

Leen tijdens de Museumweek samen je Museumkaart uit aan iemand die nog geen kaart heeft. Geef je oma een museumbezoek, verras een vriend of vriendin met een dagje museum of introduceer je collega met de Museumkaart. Zo kunnen we samen zo veel mogelijk mensen kennis laten maken met het bijzondere aanbod in musea.

De Spelregels

Stap aan boord

Cold Storm

Midden jaren tachtig, Atlantische Oceaan. Met het fregat De Ruyter verdedig je een konvooi, op weg naar Den Helder. En dan verschijnen er raketten op het radarscherm… Houd jij je hoofd koel? Beleef de Koude Oorlog op z’n heetst in de COLD STORM-experience. Neem de bemanning op de brug van het schip De Ruyter over en werk samen om het konvooi te beschermen. Hoe jij als roerganger het schip op koers of weet jij als radar operator vriendelijke en vijandige doelen te onderscheiden?

marinemuseum buiten Cold Storm Programma Cold Storm

Wie, wat, waar en wanneer

Voor wie: Vanaf 12 jaar
Wat: Cold Storm Experience
Waar: Brughuis De Ruyter
Data: zondag 2 april en donderdag 6 april
Tijden: 10:30, 11:30, 12:30, 13:30, 14:30 en 15:30 uur
Gratis voor iedereen met een geldig entreeticket. Aanmelden is niet nodig. Vol = vol.

Tentoonstelling Navy Games

Meer dan een spel

Navy Games

Bezoek tijdens de Museumweek de nieuwe tentoonstelling Navy Games. Stap in de wereld van serious gaming en test jouw eigen skills met een vaarsimulatie, zeeslag en World of Warships.

‘Navy Games’ laat de bijzondere wisselwerking zien tussen marinespellen voor amusement en voor het opleiden van marinepersoneel’.