Marinemuseum

Het Marinemuseum is de plek voor familie- of gezinsuitjes. Waarom? Omdat er veel te beleven is voor zowel jong als oud. Het is een plek waarin je alles kunt leren over de Nederlandse marine op een leuke manier. Er zijn tentoonstellingen en voor kinderen allerlei activiteiten waarin ze zelf aan de slag kunnen. Stap aan boord van een echte onderzeeboot en ontdek de geschiedenis van de Nederlandse marine.

Vlindertuin Vlindorado

De kleurrijke wereld van het tropisch regenwoud ontdek je in Vlindertuin Vlindorado. Laat je verrassen door de prachtige vlinders in allerlei soorten en maten die rondfladderen tussen exotische bloemen en planten. Naast de vlindertuin is er ook een 15-holes minigolfbaan met kunstgrasbanen tot wel 15 meter lang. Je waant je bij het bespelen van deze baan op een echt golfterrein die aangelegd is in een overdekte tropische tuin. Twee leuke uitjes voor jong en oud, of het nu mooi of slecht weer is.

Meer informatie
vlindertuin vlindorado
Vlindertuin Noord Holland

Land van Fluwel

Land van Fluwel is het avonturenparadijs voor jong en oud, voor levensgenieters en avonturiers aan de Noordhollandse kust. Laat je betoveren in de Dutch Tulip Experience, trek de stoute schoenen uit op het BloteVoetenPad en ga los in het Avonturenspeelparadijs. Speel, priek, prut en verleg grenzen terwijl je ondertussen geniet van heerlijkheden op het heerlijke zonneterras in de paradijselijke tuin.

Meer informatie

Zee aquarium Bergen aan Zee

Duik in de onderwaterwereld van het Zee aquarium in Bergen aan Zee. Je ontdekt meer over de meest bijzondere vissen, zeedieren en schelpen vanuit alle delen van de wereld. Ontmoet de zeehonden Selma en Tjark, bekijk het skelet van een echte potvis en bewonder de piranha’s. In het vernieuwde en uitgebreide Zee Aquarium kun je meer dan 300 verschillende vissoorten thematisch zien.

Meer informatie

Museum BroekerVeiling

Een van de leukste musea in Noord-Holland! Kom op bezoek bij Museum BroekerVeiling, de oudste en nog enige doorvaarveiling ter wereld. Bekijk onze prachtige expositie over Leven op het Land, maak een rondvaart door het Rijk der Duizend eilanden en neem plaats in onze afmijnzaal uit 1912 voor een demonstratieveiling. Zelf het water verkennen? Huur een elektrische fluisterboot of kano.

Dierenpark Blanckendaell

Ontmoet meer dan 100 soorten dieren! Op de Savanne kan je giraffen, zebra’s en struisvogels van dichtbij bekijken. Even verderop halen diverse soorten apen capriolen uit. Wandel over de brede paden langs papegaaien, flamingo’s, lama’s, kamelen en kangoeroes. Kom genieten van de vrolijke prairiehonden, otters en stokstaartjes. Natuurlijk ontbreken boerderijdieren zoals ezels, geiten en varkens niet. Overal staan bankjes dus ga er maar eens goed voor zitten.

Meer informatie