Lees voor

Kom in de kerstvakantie naar het Marinemuseum! Er zijn diverse extra activiteiten in het museum.

Stay Safe!

De Koninklijke Marine zet zich met vloot en mariniers wereldwijd in voor veiligheid op en vanuit zee. In het gebied rond Aruba, Bonaire, Curaçao, Sint Maarten, Sint Eustatius en Saba is permanent een Nederlands marineschip gestationeerd. In het museum maken we kaartjes om de marinemannen en -vrouwen te bedanken voor hun inzet. 

Stuur je sluban boot foto naar het Marinemuseum in Den Helder

Sluban bouwwedstrijd

Bouw je eigen schip van Sluban aan boord van museumschip Crijnssen! Maak je eigen schip van stenen, neem er een foto van en stuur deze naar ons op. Je maakt kans op een gaaf pakket van Sluban t.w.v. € 39,95

De foto kan gestuurd worden naar:
info@marinemuseum.nl of via onze Facebookpagina

Marinmuseum Museumtheater Den Helder

Kennis door Theater

De theatrale rondleiding 'Wervianen' neemt je mee op ontdekkingsreis door onze tentoonstelling 'Schip & Werf'. Wervianen vertellen je alles over hun bestaan. Leer meer over de arbeidsomstandigheden van toen, de hiërarchische verhoudingen, de werftaal, maar ook over de technische ontwikkelingen in de 19e eeuw. 22 en 29 december start de rondleiding om 13.00, 14.00 en 15.00 uur.

Bekijk alle activiteiten

'Geheim van de Tonijn'

Spionnen zijn actief en willen het geheim van onderzeeboot Tonijn ontdekken. Aan jullie de taak om eerst zelf het geheim te ontrafelen en het daarna te beveiligen. Het 'Geheim van de Tonijn' is een interactieve speurtocht voor het hele gezin. Jullie gaan met een mobiele telefoon door het museum en voltooien verschillende opdrachten. Lukt het om de spionnen voor te zijn?

Het geheim van de Tonijn kan alleen gespeeld worden inclusief bezoek aan het museum. Het spel start in de Geschutmakerij, daar is ook onze museumwinkel en kassa.

Kosten per spel (voor de hele groep): € 8,50
Kosten per persoon: Volwassenen € 10,50 en kinderen t/m 12 jaar € 6.50

Openingstijden Kerstvakantie

Tijdens de kerstvakantie zijn wij dagelijks geopend van 10.00 tot 17.00 uur. Alleen Eerste Kerstdag en Nieuwjaarsdag is het museum gesloten.

Koop alvast tickets