Lees voor

Kom in de kerstvakantie naar het Marinemuseum! De kerstvakantie staat in het teken van 'Feestdagen aan boord', want hoe vier je bijvoorbeeld kerst aan boord van een onderzeeboot? Oud-opvarenden vertellen het!

Stay Safe!

De Koninklijke Marine zet zich met vloot en mariniers wereldwijd in voor veiligheid op en vanuit zee. In het gebied rond Aruba, Bonaire, Curaçao, Sint Maarten, Sint Eustatius en Saba is permanent een Nederlands marineschip gestationeerd. Tijdens de feestdagen is dat Zr.Ms.Zeeland. In het museum maken we kaartjes om de marinemannen en -vrouwen te bedanken voor hun inzet. Alle kaarten worden opgestuurd naar het schip.
 

Activiteiten - Marinemuseum Den Helder

Familierondleiding

Op 27 & 29 december en op 3 & 5 januari is de familierondleiding 'Feestdagen bij de marine'. We starten om 12.00, 13.00 en 14.00 uur in ons Hoofdgebouw. De kosten bedragen € 1,- p.p. (exclusief entree museum). De rondleiders vertellen je meer over de tradities rondom de feestdagen bij de marine.

Marinmuseum Museumtheater Den Helder

Kennis door Theater

De theatrale rondleiding 'Wervianen' neemt je mee op ontdekkingsreis door onze tentoonstelling 'Schip & Werf'. Wervianen vertellen je alles over hun bestaan. Leer meer over de arbeidsomstandigheden van toen, de hiërarchische verhoudingen, de werftaal, maar ook over de technische ontwikkelingen in de 19e eeuw. 23 en 30 december en 6 januari start de rondleiding om 13.00, 14.00 en 15.00 uur.

Openingstijden Kerstvakantie

Tijdens de kerstvakantie zijn wij dagelijks geopend van 10.00 tot 17.00 uur. Alleen Eerste Kerstdag en Nieuwjaarsdag is het museum gesloten.