Lees voor
Marinmuseum Museumtheater Den Helder
Onderzeeboot Tonijn bij het Marinemuseum in Den Helder

Perfecte uitje voor het hele gezin!

Kom in de voorjaarsvakantie meer te weten over onderzeeboot Tonijn. Ben jij klaar voor onder water?!

Koop alvast tickets

Openingstijden

In de voorjaarsvakantie is het museum dagelijks geopend van 10.00 tot 17.00 uur. Ook het restaurant op museumschip Schorpioen is in de voorjaarsvakantie geopend.

Plan je bezoek
Marinmuseum Museumtheater Den Helder

Kennis door Theater

Ga mee op rondleiding door de expositie 'Schip en Werf'. De Wervianen van Kennis door Theater nemen je mee op ontdekkingsreis en vertellen je alles over hun werkzame bestaan. Arbeidsomstandigheden, hiërarchische verhoudingen, werftaal en de technische ontwikkelingen in de 19e eeuw komen op een speelse manier aan bod.

  • Zondag 16 februari
  • Zondag 23 februari
  • Zondag 1 maart

Familierondleiding 'Onder water'

Kom meer te weten over ons mooiste museumstuk, onderzeeboot Tonijn! Luister naar de spannende verhalen over de missies van de Tonijn in de Koude Oorlog en klim aan boord. De Tonijn is nog helemaal in oude staat. Elke doordeweekse dag is om 13.00 en 15.00 uur een rondleiding van zo’n 45 minuten. Per rondleiding kunnen maximaal 20 personen deelnemen. Kosten €1.

Ontdek meer over onze museumschepen

Periscoopjes maken

Op de onderzeeboot Tonijn kun je door de periscoop kijken, maar hoe werkt die eigenlijk? Maak je eigen periscoop in het kinderatelier en test ‘m uit in het museum of thuis. Het kinderatelier is elke dag van de vakantie geopend van 10.00 tot 16.00 uur.