Rondleiding Herdenkingsmonumenten

De Koninklijke Marine houdt regelmatig herdenkingsceremonies op Willemsoord, maar wie worden daar herdacht en hoe worden zij geëerd? Onze rondleider Tom neemt u mee langs de herdenkingsmonumenten die op het terrein rondom het Marinemuseum te vinden zijn en vertelt u de bijzondere verhalen achter o.a. Schaduwen van Licht en de herdenkingsbank.

De rondleidingen worden gratis aangeboden en hiervoor hoeft niet gereserveerd te worden. Voor een museumbezoek gelden de normale tarieven en is reserveren verplicht.

11 & 12 september | Start om 11:00 uur en 13:00 uur. | Aanvang bij Onderzeeboot Tonijn

 

 

Reserveer vooraf je museumbezoek, door de 1,5 maatregel werkt het museum nog met tijdsloten.

Reserveren

Update Schilderij Slag in de Javazee

Lees hier meer over de ontwikkeling van het schilderij over de Slag in de Javazee van Maarten Platje.

Work in progress

Schilder Maarten Platje is bezig met een bijzonder project: een schilderij van een moment tijdens de Slag in de Javazee.
Lees hier meer  >>

Kom het museum inspecteren

Bezoek, onderzoek en beoordeel het Marinemuseum als echte museuminspecteur! Meld je aan bij museumkids.nl of download de app in de appstore. Aanmelden als Museuminspecteur kan hier: Inspecteur worden

Veteranendag 2021

Helaas ook dit jaar geen Veteranendag op het Malieveld. De defensiemusea hebben wel een mooie actie en nodigen veteranen uit om elkaar te ontmoeten in de musea.

Lees hier meer >>

Tocht naar Chatham

In de zeventiende eeuw lopen de gemoederen tussen handelsrivalen Engeland en de Republiek der Zeven Verenigde Nederlanden hoog op. De concurrentiestrijd over wie de wereldzeeën controleert, leidt tot een reeks oorlogen. De Eerste Engels-Nederlandse oorlog eindigt in het nadeel van de Republiek. Maar als de Tweede Engels-Nederlandse Oorlog in 1665 uitbreekt is de Republiek uit op revanche.

Lees meer over de Tocht naar Chatham >>

Nationale taken defensie

Vanaf 5 juni mogen musea de deuren weer openen voor publiek. En dat is hoog tijd, want na 5,5e maand sluiting staan veel culturele instellingen te popelen om weer publiek te mogen ontvangen. Het einde van de pandemie lijkt in zicht en daarmee komt er hopelijk ook een einde aan de enorme druk op ziekenhuizen, zorginstellingen, de GGD en de mensen die hier werken. Wist je dat onze militairen ook sinds het begin van de coronapandemie hulp hebben geboden in de strijd tegen COVID-19?
Lees snel verder >>

Wil je het laatste nieuws en de leukste acties van het Marinemuseum in je mailbox ontvangen? Schrijf je dan in op onze nieuwsbrief!

Inschrijven