Lees voor

Het Marinemuseum in Den Helder is het ideale uitje voor het hele gezin. Dwaal door de geschiedenis van de Nederlandse Marine en klim aan boord van een echte onderzeeboot! Het museum is dagelijks geopend van 10.00 tot 17.00 uur. Daarnaast zijn er ook nog verschillende activiteiten in het museum.

Helders Next Top Matroos

Stoere training voor kleine matrozen

Dagelijks leer je in het museum alles wat je moet weten om een goede matroos te zijn! Daar hoort natuurlijk ook een goede fysieke training bij. Met 'Helders Next Top Matroos' krijgen kinderen een stoere training, uiteraard onder begeleiding van onze instructeurs.

Dagelijks om 11.30 en om 12.30 uur bij brugdeel de Ruyter

Bekijk de agenda voor alle activiteiten en tijden

Hindernisbaan

Daag jezelf uit!

Voor iedereen vanaf 8 jaar hebben we een stoere hindernisbaan! Onze instructeur daagt je uit om zo snel mogelijk de hindernisbaan over te gaan. Voor de hinernisbaan heb je een extra kaartje nodig (€4,50). Deze is te koop bij onze kassa's.

Elke woensdag t/m 21 augustus van 11.00 tot 16.00 uur op P2.

Theater

Stoere training voor kleine matrozen

Kennis door Theater speelt deze zomer de voorstelling 'Geheime Dieptes'. Voor de Sloepenloods, vlakbij onderzeeboot Tonijn nemen ze ons mee naar de tijd van de Koude Oorlog. Matroos Bertus is door de strenge selectie van de onderzeedienst gekomen en stapt aan boord van de Tonijn voor zijn eerste missie. Is hij echt geschikt voor een leven onder water? Kom kijken en beleef het mee!

Iedere maandag, woensdag en zondag 13.00, 14.00 en 15.00 uur.
De voorstelling is te zien voor de Sloepenloods, bij slecht weer in de Sloepenloods.

Bekijk alle activiteiten en tijden in de agenda

Familierondleiding

Voor het hele gezin!

In de familierondleiding Zeeslag beleef je twee bijzondere zeeslagen uit de Nederlandse geschiedenis. We nemen je mee naar de Tocht naar Chatham en de Slag in de Javazee.

Woensdag 31 juli, woensdag 7 augustus en woensdag 14 augustus om 13.00 en 15.00 uur in de Geschutmakerij.

Kinderatelier

Kom knutselen!

Deze zomer is ons kinderatelier iedere zondag geopend. Er zijn verschillende activiteiten in het atelier: op zondag maken we wapenschildjes en op woensdag 24 juli en woensdag 14 augustus mag je je eigen fantasieschip maken.

Het kinderatelier is geopend van 11.00 tot 16.00 uur.

Koop nu alvast je tickets voor het museum