Lees voor

Voor het eerst zal er een Nederlands marineschip worden toegevoegd aan World of Warships. Dit vieren we in samenwerking met World of Warships en de Koninklijke Marine op zaterdag 14 september in het museum. Er zullen diverse activiteiten worden georganiseerd én we zijn deze dag gratis open!

World of Warships

World of Warships is een online spel waarin twee teams het tegen elkaar opnemen tijdens een zeegevecht. Iedere speler voert het commando over een oorlogsschip. De schepen zijn ingedeeld in vier groepen: torpedobootjagers, kruisers, slagschepen en vliegkampschepen. Binnen elke groep zijn schepen van verschillende landen en van oplopende slagkracht beschikbaar. Vooruitgang in het spel wordt geboekt door voldoende punten te verzamelen om daarmee upgrades of sterkere schepen aan te schaffen. Een gedegen ‘matchmaking’ systeem zorgt dat alleen schepen van gelijkwaardig kaliber tegen elkaar uitkomen. Zo zal een licht kruisertje van vóór de Eerste Wereldoorlog het niet op hoeven te nemen tegen het superslagschip Yamato.

Nederlandse toevoeging

In september wordt het eerste Nederlandse marineschip toegevoegd aan World of Warships. De eer is aan Hr.Ms.Friesland (1956 tot 1979).

Hr.Ms.Friesland was een 116 meter lange onderzeebootjager en in dienst van 1956 tot en met 1979. Het schip was onderdeel van de Frieslandklasse.

World of Warships event

Om te vieren dat het eerste Nederlandse schip toegevoegd gaat worden aan de game komt Word of Warships naar het Marinemuseum! Er zullen op zaterdag 14 september diverse activiteiten in het museum zijn. Natuurlijk kan er ook gegamed worden! Het museum is deze dag gratis toegankelijk!

World of Warships:
Q & A, stel al je vragen aan de experts!
Goodies
Gaming (in de Geschutmakerij)

Voor kids:
De Marine Road Show is aanwezig met hun klimtoren, er is een tekenwedstrijd voor de kleintjes, World of Warships organiseert een speurtocht en natuurlijk kan iedereen onderzeeboot Tonijn van binnen bekijken!