Van de redactie

Aan het begin van dit jaar hebben de Vrienden van het Marinemuseum weer een planning gemaakt om u in de gelegenheid te stellen deel te nemen aan diverse lezingen, een vriendendag en een mogelijke vaardag. Voor de eerste Bosscher lezing, ‘75 jaar Vrouwen in de Krijgsmacht’, met als spreker Marieke de Vries, Senior Informatiespecialist bij het KIM, die gepland stond op woensdag 25 maart, werd massaal ingeschreven en moest het bestuur gebouw Dukdalf inhuren om alle belangstellenden te kunnen ontvangen.
Helaas werden wij allen geconfronteerd met een ‘Intelligente lockdown’ in verband met de razendsnelle verspreiding van het COVID19-/Coronavirus.
Kortom:

  • Alle geplande lezingen in 2020 gaan dit jaar helaas niet door.
    Wij doen ons best om deze lezingen in te halen in 2021.
  • Ook de vriendendag heeft geen doorgang.
  • En naar verwachting zal CZSK ons ook geen vaardag aanbieden.

Maar gelukkig is het museum weer open en kan dagelijks een gelimiteerd aantal bezoekers ontvangen.

In ieder geval blijft u met uw donateurspas welkom in het Marinemuseum, maar dan moet u vooraf uw bezoek wel reserveren.

Rabo Clubsupport Campagne

Museumvrienden zijn weer in de race voor de Rabo Clubkas Support 2020

Het bestuur van de Vrienden van het Marinemuseum doet dit jaar wederom mee aan de Clubsupport Campagne van de Rabobank Kop van Noord-Holland. Dit jaar heeft de bank hiervoor € 250.000 beschikbaar gesteld. De bank heeft voor deze campagne bepaald dat het ontvangen geld moet worden besteed aan een maatschappelijk doel.

De stichting Vrienden van het Marinemuseum wil de bijdrage bestemmen voor een unieke en prachtige aankoop van een historische tekening van “The battle of Texel op 21 augustus 1673”, gezien vanaf Kijkduin bij Den Helder.

De Rabo rekeninghouders in de Kop van Noord-Holland ontvangen de stemcode in hun Rabo App of via de berichten in internetbankieren en kunnen vanaf 5 oktober tot 25 oktober 2020 via deze app, of als je ingelogd bent, op de website rabo-clubsupport.nl hun stem uitbrengen. Elk lid mag 5 stemmen uitbrengen op de verenigingen en stichtingen, waarvan er maximaal 2 op dezelfde vereniging/stichting mag worden uitgebracht. En wat voor de stichting ook erg belangrijk is dat u uw familieleden, kennissen en vrienden in uw omgeving die ook rekeninghouder zijn bij de Rabobank, kunt aanmoedigen om hun  stem uit te brengen op de stichting Vrienden van het Marinemuseum.

De penningmeester Hennie van Wilgenburg rekent uiteraard op uw stem om zo dit prachtige maritiem historisch kustvoorwerp mede mogen te verwerven. En zij die de Vrienden van het Marinemuseum een warm hart toedragen, zullen hier zeker gehoor aan geven. Alle vrijwilligers die werken bij het Marinemuseum zetten zich met hart en ziel in om het museum een unieke plaats in de samenleving te geven die velen zal aanspreken, maar waar ook alle inwoners van Den Helder en in de Kop van Noord-Holland trots op zijn. Dus breng uw stem uit op de stichting Vrienden van het Marinemuseum.