Echt of nep?

Voor kinderen uit groep 7 & 8 van de basisschool.
Hebben de hoofdpersonen uit de tentoonstelling Zeeslag! echt bestaan? Zijn de objecten echt of nep? Was Michiel de Ruyter de echte held van Chatham? Via opdrachten ontdekken kinderen leuke weetjes over de Tocht naar Chatham (1667) en de Slag in de Javazee (1942). Op de bladzijdes in het midden van het speurtochtboekje kan het spel Zeeslag worden gespeeld.

Werfgeheimen

Voor kinderen uit groep 1, 2 & 3 van de basisschool.
In de ontdekkingstocht Werfgeheimen maken de jonge bezoekers kennis met de werfkinderen Nelly en Simon, die hen alles vertellen over het leven en werken op de werf. Verspreid door de expositie Schip en Werf staan zes kisten waarin onder andere wordt ingegaan op het gebruik van touw aan boord, de principes van het zeilen en het ontwerpen van schepen. Op speelse wijze komen de kinderen zo in aanraking met scheepsbouw en -techniek.

Gaaf, ik mag zelf op ontdekking en uitvinden waar alle knoppen voor zijn. Jelle - Groep 5

Zeeheldenzoektocht

Voor kinderen uit groep 4, 5 & 6 van de basisschool.
In de Zeeheldenzoektocht dwalen  kinderen door het roemrijke verleden van de Nederlandse marine. Ze volgen Puppes-3, de jongste matroos aan boord. Samen met hem maken ze kennis met Nederlandse zeehelden en staan stil bij de vraag: ‘wat is eigenlijk een held’. Ook bezoeken ze de onderzeeboot Tonijn en de mijnenveger Abraham Crijnssen. Na afloop ontvangen de kinderen een onderscheiding!

Missie Marinemuseum

Voor kinderen uit groep 7 & 8 van de basisschool.
Tijdens Missie Marinemuseum gaan de kinderen als verkenner op onderzoek uit in het museum. In het speciale trainingsboekje staan spannende opdrachten. Als deze met goed gevolg zijn afgerond ontvangen de kinderen een geheime code. Deze code geeft toegang tot het laatste deel van de missie. De kinderen bezoeken dan de onderzeeboot Tonijn of de mijnenveger Abraham Crijnssen.

De ontdekkingstochten zijn voor € 1,- verkrijgbaar in het museum (exclusief museumentree). Voor scholen zijn de ontdekkingstochten inbegrepen bij de prijs per leerling ( € 2,50).

Plan je bezoek