Voor wie?

  • Basisonderwijs
  • Voortgezetonderwijs
  • Beroepsonderwijs

Prijs

  • € 2,50 per leerling
  • Museumdocent € 20,-
  • 1e begeleider gratis

Basisonderwijs

Voor basisschoolleerlingen hebben we verschillende ontdekkingstochten ontwikkeld. Zo kunnen de leerlingen mee op Zeeheldenzoektocht, een mooie manier om kennis te maken met het roemrijke verleden van de Nederlandse marine. Speciaal voor de onderbouw hebben we een pakket met het thema ‘De Haven’.

Er zijn spannende en uitdagende ontdekkingstochten voor iedere leeftijdsgroep, bekijk hier de mogelijkheden. Ook een programma op maat is mogelijk!

 

Voortgezet onderwijs

Speciaal voor het Voortgezet onderwijs biedt het Marinemuseum een speurtocht over de geschiedenis van de Werf en rondleidingen over verschillende thema’s als techniek, de Tweede Wereldoorlog en bronnenonderzoek.

Een groot aantal objecten, zoals onderzeeboot Tonijn en Brugdeel De Ruyter komen uit de tijd van de Koude Oorlog. In 2021 hopen we de experience ‘Cold Storm’ te openen, dit sluit perfect aan op het thema ‘Koude Oorlog’ en ‘Fake news’.

Beroepsonderwijs

Studenten MBO/HBO maken kennis met het Marinemuseum en met de ontwikkeling van (maritieme) techniek in het bijzonder.
Via een zelfstandig groepsbezoek of een interactieve rondleiding met een museumdocent ontdekken studenten over bouw en reparatie van schepen op de werf en de techniek aan boord door de jaren heen.

middelbaar beroepsonderwijs onderwijs Hoger beroepsonderwijs

Plan alvast het bezoek en reserveer een museumdocent!

Nu reserveren