Lees voor

In de kinderateliers van het Marinemuseum worden regelmatig leuke activiteiten georganiseerd. Kijk voor beschikbaarheid in de agenda van het Marinemuseum.

Schiemanswerk Kinderatelier Marinemuseum Den Helder

Schiemanswerk

Leer touwknopen van onze schiemanswerkers. Het begin is best moeilijk, maar als je het eenmaal onder de knie hebt, maak je een mooi armbandje of een sleutelhanger.

Schildje schilderen Kinderatelier Marinemuseum Den Helder

Wapenschildjes ontwerpen

Alle marineschepen en andere marine-onderdelen hebben hun eigen wapenschild. Leer wat de symbolen betekenen en ontwerp je eigen wapenschild.

Periscoop bouwen Kinderatelier Marinemuseum Den Helder

Periscoopjes maken

Klaar voor onder water? Op de onderzeeboot Tonijn kun je door de periscoop kijken, maar hoe werkt die eigenlijk? Maak je eigen periscoop en test ‘m uit in het museum. 

Bootje van restafval bouwen Kinderatelier Marinemuseum Den Helder

Bootjes bouwen van afvalmaterialen

Wat is er leuker dan je eigen boot te timmeren? Er zijn plankjes, spijkers, rietjes, doppen en nog veel meer. Test je bootje uit in onze ‘vijver’. Vaart hij goed of moet je nog iets aan het ontwerp veranderen?

Tinnen soldaatje schilderen Kinderatelier Marinemuseum Den Helder

Tinnen matroosjes beschilderen

Kom kijken bij tingieter Jan Veenendaal. Hij giet de prachtigste figuren, zoals zeilschepen en matroosjes. Koop voor €1 je eigen figuur en beschilder het.

Maak een foto van je zelf gebouwde marine schip Kinderatelier Marinemuseum Den Helder

Marineschepen van Sluban bouwen

Kom naar het atelier en bouw een mooi marineschip van Sluban. Je mag een voorbeeld nabouwen, maar je mag natuurlijk ook je eigen fantasie gebruiken. Hoe heet jouw schip en waar kan de marine het voor gebruiken? Misschien verzin je wel iets heel slims! Maak een foto van je schip en stuur die ons toe.

Wie weet win jij de prijs voor het coolste schip!

Stuur je foto