Lees voor
Werfwerk is mensenwerk - Marinemuseum te Den Helder

De belangrijkste vragen op een rijtje:

Hoe zit het met aansprakelijkheid?

De bezoeker is aansprakelijk voor iedere beschadiging die hij of zij toebrengt aan Marinemuseum en de aanwezige collectie. Het betreden van het museum inclusief de museumschepen, geschiedt op eigen risico.

Mag ik mijn bagage meenemen in het museum?

We vragen onze bezoekers om met zo min mogelijk bagage het museum in te gaan. Zowel in het Hoofdgebouw als in de Geschutmakerij zijn in de garderobe kluisjes aanwezig.  Kleine handtassen zijn toegestaan in het museum.

Maken jullie gebruik van cameratoezicht?

In het museum is cameratoezicht. De beelden worden gedurende een bepaalde periode bewaard, in overeenstemming met de Wet Bescherming Persoonsgegevens.

Mag ik eten en drinken in het museum?

In het museum is eten en drinken niet toegestaan, met uitzondering van de entreehallen.  In het hoofdgebouw kan er koffie en thee gekocht worden en is er een ook koffietafel. In de Geschutmakerij is onze 'Food & drinks' te vinden. Deze is open in de weekenden en in de schoolvakanties. Het is niet toegestaan om zelf meegenomen eten en drinken hier te nuttigen.

Moet ik mijn entreetickets bewaren?

Het museum bestaat uit twee gebouwen en verschillende schepen. We vragen onze bezoekers daarom de entreebewijzen te bewaren zolang het verblijft duurt, onze suppoosten kunnen hier naar vragen bij de verschillende onderdelen van het museum.

Zijn huisdieren toegestaan?

Huisdieren zijn niet toegestaan in het museum. Uitzondering hierop zijn geleide- en hulphonden.

Mogen kinderen alleen het museum in?

Kinderen jonger dan 12 jaar mogen het museum uitsluitend onder begeleiding van een volwassene bezoeken.

Is restitutie mogelijk?

Het museum is niet verplicht tot restitutie van een niet-gebruikt toegangsbewijs  bij:  gedeeltelijke sluiting, overlast of ongemak door onderhoudswerkzaamheden of bij het verlies van het toegangsbewijs.

Is het museum rolstoeltoegankelijk?

Ook mensen die slecht ter been zijn, kunnen het Marinemuseum bezoeken. Het museum is niet geheel rolstoeltoegankelijk; De schepen kunnen helaas niet bezocht worden, hierdoor geldt er een gereduceerd tarief. Voor meer informatie kun je contact met ons opnemen. Er zijn een beperkt aantal rolstoelen te leen, deze dien je wel vooraf te reserveren.

Wat zijn de contact gegevens van het museum?

Staat het antwoord op je vraag hier niet tussen? Neem dan contact met ons op via:
0223-657534 of via info@marinemuseum.nl