Kom in de Voorjaarsvakantie naar het Marinemuseum, er zijn diverse extra activiteiten. Kijk in de agenda voor de exacte data.

Marinmuseum Museumtheater Den Helder

Museumtheater

Ook tijdens de Voorjaarsvakantie is er museumtheater voor de hele familie. Theatergroep Pandemonia neemt u mee op een ontdekkingsreis door de expositie ‘Schip en Werf’. Wervianen vertellen u alles over hun werkzame bestaan. Arbeidsomstandigheden, hiërarchische verhoudingen, werftaal, maar ook de technische ontwikkelingen in de 19e eeuw komen op speelse manier aan bod.

De theatrale rondleiding 'Wervianen' vindt plaats op 19 en 22 februari en 5 maart in de Geschutmakerij om 13.30, 14.30 en 15.30 uur. Leuk voor jong én oud!

Leukste uitje van Noord-Holland - Marinemuseum Den Helder

Workshops

Tijdens de voorjaarsvakantie zijn er verschillende workshops in het kinderatelier. Op 21 en 23 februari kunnen kinderen een wapenschildje maken. Kijk eerst goed naar de voorbeelden in het museum en op de museumschepen!

Op 25 en 26 februari wordt Carnaval gevierd, in het Marinemuseum is er dan de workshop onderscheiding maken. De zelfgemaakte onderscheiding kan in echte marinekleding opspelden, een ideaal fotomomentje voor de ouders! 

Woensdag 1 maart kunnen kinderen in het kinderatelier maritieme schilderijtjes maken, met gipsen scheepjes en zeedieren. Een mooie herinnering aan je museumbezoek!

Kijk in onze agenda!

Lezing Slag in de Javazee

Conservator Collectie Leon Homburg geeft zondag 26 februari een lezing over de Slag in de Javazee. Op 27 februari 1942 vond er in de Javazee een groot gevecht plaats tussen een Japanse en een geallieerde vloot. Homburg vertelt over de slag, over Karel Doorman, over de huidige ontdekkingen en geeft een inkijkje in de nieuwe tentoonstelling Zeeslag!.

De lezing zit vol - aanmelden is niet meer mogelijk!

 

Let op: op vertoon van uw entreekaartje kunt u gratis aan alle activiteiten deelnemen! Op maandag 20 en 27 februari zijn wij extra geopend.