Tijdens Sail en de Marinedagen liggen de kades in Den Helder vol met zowel moderne marineschepen als authentieke Tall Ships. En natuurlijk is onze museumvloot ook gewoon te bekijken.

Brughuis De Ruyter bij het Marinemuseum in Den Helder

Openingstijden

Tijdens Sail en de Marinedagen hebben wij aangepaste openingstijden:
Donderdag t/m zondag zijn we geopend vanaf 10:00 uur tot 19:00 uur. Maandag t/m woensdag hanteren wij de normale tijden (10:00 tot 17:00).

Speciaal voor Sail en de Marinedagen zijn we donderdag t/m zondag (22 t/m 25 juni) gratis toegankelijk voor publiek! Bezoek tijdens deze dagen onze onderzeeboot Tonijn, stap aan boord van de museumschepen  Schorpioen en Crijnssen en beleef onze nieuwe tentoonstelling 'Zeeslag!'.

Optimist on Tour

Leer net als grote zeehelden de fijne kneepjes van het zeilen! In het bassin bij het museum kunnen kinderen - mits in het bezit van zwemdiploma A - (leren) zeilen in de superleuke Optimist bootjes.

21 t/m 24 juni is Optimist on Tour bij ons op het terrein aanwezig. Dit is een rondtrekkend evenement waar kinderen gratis kunnen kennis maken met de watersport. Kom zeilen, kanoën en spelen in de waterbal!
​Wil je zeker zijn van een plekje? Schrijf je dan alvast hier in!

 

Adres & Route - Marinmuseum Den Helder

Bereikbaarheid van het museum

Tijdens de Marinedagen en Sail is ons parkeerterrein niet toegankelijk. Wij adviseren bezoekers van buiten Den Helder om met het openbaar vervoer te komen.

Bezoekers die met de auto naar Den Helder komen kunnen gebruik maken van het transferium (Kooypunt). Vanaf Kooypunt zullen pendelbussen naar het Marineterrein rijden. Voor (herkenbaar) minder-validenvervoer is een aparte parkeerplaats dicht bij het evenemententerrein.

De NS heeft speciaal voor Sail het 'Sail Den Helder' retourtje (van 22 t/m 25 juni). Vanaf alle stations in Nederland reis je met 20 % korting naar Den Helder. Het 'Sail Den Helder' retourtje koop je van te voren op ns.nl.
Daarnaast is in de Spoordeelwinkel een 'Sail Den Helder' dagretour te koop, incl. voucher voor een Sail cap of een Marine plunjebaal. De dagretour kost € 21,- en is te koop via de Spoordeelwinkel.

Vanaf het station loop je in ongeveer 15 minuten naar Willemsoord.
De NS zet tijdens Sail extra treinen in:

Vanaf donderdag 22 juni zet de NS extra treinen in. In de ochtenden is het dan mogelijk om ieder kwartier aan te komen in Den Helder. ​'s Avonds zullen de treinen langer zijn dan normaal. Kijk voor de actuele aankomst- en vertrektijden op www.ns.nl/reisplanner