Speciaal voor het Marinemuseum heeft theatergroep Kennis door Theater twee sprankelende, educatieve voorstellingen ontwikkeld. Leuk voor jong en oud!

Marinmuseum Museumtheater Den Helder

Een eiland ontsnapt

De voorstelling 'Een eiland ontsnapt' belicht een hele bijzondere periode uit de geschiedenis van de mijnenveger Abraham Crijnssen. Tijdens de Tweede Wereldoorlog ontsnapte het schip gecamoufleerd als tropisch eiland aan de Japanners. Aan boord waren 11 officieren, 48 bemanningsleden en een verpleegster. Het schip kwam na 9 spannende dagen veilig in de havenplaats Geraldton op de Westkust van Australië aan.

In ‘Een eiland ontsnapt’ beleven de toeschouwers dit avontuur door de ogen van 2 opvarenden. Ook is er in de voorstelling aandacht voor de techniek van mijnenvegen.

Marinmuseum Museumtheater Den Helder

Wervianen

De theatrale rondleiding ‘Wervianen’ neemt u mee op een ontdekkingsreis door de expositie ‘Schip en Werf’. Wervianen vertellen u alles over hun werkzame bestaan. Arbeidsomstandigheden, hiërarchische verhoudingen, werftaal, maar ook de technische ontwikkelingen in de 19e eeuw komen op speelse manier aan bod.

Marinmuseum Museumtheater Den Helder

Hoogseizoen & vakanties

Kennis door Theater treedt tijdens het hoogseizoen en vakanties op. De voorstellingen zijn geschikt voor alle leeftijden en zijn vrij toegankelijk op vertoon van een entreebewijs.

Houd de agenda in de gaten!